Verbele Modale in Engleza ce exprima Posbilitate, Probabilitate, Necesitate, Obligativitate - Gramatica Limbii Engleze pentru Incepatori Gratuit Online


Verbele modale apar în limba engleză pentru a exprima probabilitatea, posibilitatea, necesitatea sau chiar obligativitatea unei acțiuni.

Verbele modale nu au niciun sens atunci când apar singure în frază, ci doar împreună cu alte verbe, oferind un alt sens acțiunii ilustrate.

De exemplu, verbul modal ”might”, care induce ideea unei posibilități/probabilități, nu exprimă nimic în fraza ”I might today.” (scos din context, fără să se facă referire la o altă discuție precedentă) pentru că lipsește verbul principal, cel care redă sensul ideii comunicate.

Diferența dintre ”I might go to Paris tomorrow.” și ”I will go to Paris tomorrow.” o face acest verb modal.

Dacă în prima frază - ”Mâine s-ar putea să plec la Paris.” există dubiul, și există, de asemenea, posibilitatea de a nu pleca la Paris, în cea de-a doua frază există certitudinea: ”Mâine voi pleca la Paris.”

Studiaza Tabel Verbe Modale Engleza.

Câteva particularități ale verbelor modale vizează faptul ca majoritatea (toate, cu excepția lui ”have to” și ”need to” ) nu formează forma de interogativ sau negativ cu ajutorul auxiliarului ”do/did” și nu se conjugă – nu își schimbă forma în funcție de timp sau persoană.

Cu toate acestea, pentru a exprima o idee în trecut, pentru verbul ”can” folosim forma ”could”, pentru ”may” – ”might”, ”will” – ”would”, ”shall” – ”should”.

O altă caracteristică a verbelor modale este faptul ca sunt urmate de verbe la infinitivul scurt (short infinitive – fără particula ”to”).

Atunci când verbele modale aparținând aceleiași categorii sunt folosite pentu a exprima o idee, forma de trecut este mai slabă, pe când prima formă a verbului exprimă mult mai bine nuanța dorită:

”I may come visit you more often.” = S-ar putea să te vizitez mai des. (probabilitatea este de ≥50%)

”I might come visit you more often.” = S-ar putea să te vizitez mai des. (probabilitatea este de ≤50%)

Mai nouă Mai veche