Comparativul de Superioritate Engleza Mod de Formare Adjectivul Gradele de Comparaţie - Curs Gramatica Engleza Gratuit Online pentru Incepatori, Copii fara Profesor


Sunt două moduri în care se formează comparativul de superioritate (x > y). Diferența este dată de numărul de silabe ale adjectivului ales:

-adjective cu mai puțin de 2 silabe (adj. scurte)

-adjective cu mai mult de 2 silabe (adj. lungi)

Adjectivele scurte primesc terminația ”-er” pentru a exprima superioritatea: ”easy” – ”easier” (ușor – mai ușor); ”fast” – ”faster” (rapid – mai rapid); ”big” – ”bigger” (mare – mai mare), în timp ce

adjectivele lungi primesc particula ”more” ce precede adjectivul propriu-zis: ”beautiful” - ”more beautiful” (frumos – mai frumos), ”exciting” – ”more exciting” (captivant – mai captivant).
”Liz is smarter than him.” = Liz este mai deșteaptă decât el.


”The movie is more interesting than the book.” = Filmul este mai interesant decât cartea.

Atenție! ”y” final devine ”i” înaintea terminației ”-er”, în cazul adjectivelor scurte: ”happy” – ”happier”.

Un alt caz ce necesită atenție în cazul adjectivelor scurte îl reprezintă consoanele finale (precedate de consoane) care se dublează înainte de a primi terminația ”-er”: ”fat” – ”fatter”; ”slim” – ”slimmer”.
Atunci când consoana finală nu este precedată de o vocală (ci de un grup de vocale sau de o consoană), aceasta nu se mai dublează: ”clean” – ”cleaner” ; ”long” – ”longer”.
Mai nouă Mai veche